Exercici A1

En aquest espai, a més de parlar sobre la nostra temàtica, abans hem de realitzar una sèrie d’activitats. La primera de totes consisteix en parlar de la tradició oral, definir una sèrie de conceptes i parlar de les webs socials.

En l’actualitat estam contínuament connectats a internet, ja no tenim en compte els petits detalls de la vida. La major part de la informació la tenim a l’abast d’un sol click però, tot i això, en la societat actual podrem trobar aspectes que demostren la permanència del que es coneix com la tradició oral.

En el passat, la informació es transmetia de pares a fills a través de la paraula. Aquest hàbit sembla desbancat per altres formes de comunicació més ràpides i senzilles però, a dia d’avui, encara trobem signes de permanència d’aquesta activitat. Tot el que fa referència a una determinada cultura o aspectes familiars. La teva mare t’ensenya la recepta de l’àvia, la qual la va aprendre de la seva mare i així de generació en generació. També, una altre exemple pot ser les llegendes i els contes que són transmesos de pares a fills amb l’ús de la paraula.

Actualment fem ús de paraules com «nadius digitals», «immigrants digitals» i «web relacional». Aquests conceptes són molt utilitzats en els últims anys però sovint resulta difícil establir una definició correcte d’aquests termes.

El que coneixem com nadius digitals es pot definir com aquells que neixen amb la tecnologia sota el seu braç, formen part d’una generació familiaritzada amb les noves tecnologies i coneixen aquest món a la perfecció ja que ho tenen a l’abast a la seva llar.

En canvi, els immigrants digitals es coneix com aquells que han hagut de passar per uns determinats processos d’adaptació ja que, per ells, el món de les noves tecnologies els hi resulta massa modern i han hagut de sotmetre el seu estil de vida a molts de canvis. Han hagut d’immigrar a un nou estil de vida.

Pel que fa a la web relacional, es pot definir com un nou tipus de web que ha nascut a partir de l’evolució de les noves tecnologies en funció de la demanda de la societat. El que busca la població és el contacte entre les persones, per això han nascut aquests tipus de webs relacionals o webs 2.0. Es caracteritza principalment per la relació que s’estableix entre els usuaris actius. Ara s’utilitza la web per comunicar-se, no hi ha usuaris passius. La interacció és l’aspecte clau d’aquesta segona fase, a més a més de la participació i la interrelació. Un exemple molt clar són les xarxes socials.

Per últim parlarem de les webs socials.

Totes les webs socials et permeten establir un contacte amb altres persones que viuen arreu del món. Facebook s’utilitza de manera més intensa degut a la seva facilitat alhora d’establir contactes i pel seu funcionament, ja que la seva gestió resulta més senzilla que la d’altres. En canvi, Twitter és una de les altres webs socials que ha obtingut més èxit, tot i que, des del meu punt de vista és de caràcter més professional que l’anterior. Twitter ha tingut un gran èxit, però pel fet de que pots estar al corrent de la vida dels teus ídols. Nosaltres som usuàries de Facebook i Twitter, tot i que utilitzem de manera més exhaustiva el Facebook, ja que ens permet entrar en contacte de manera més ràpida amb les persones que desitgem.

Claudia Torra, Margalida Perelló, Núria Torreblanca i Amaia Bergiristain.

Deja un comentario